+31645121698
info@transfixit.nl

Ondersteuning & persoonlijke begeleiding

Het antwoord op jouw vragen over Zingeving | Verandering | Doelen bereiken.

Onze maatschappij verandert. Wij veranderen. Dat hoort bij het leven. Maar verandering is niet zo vanzelfsprekend. Soms moet je gewoon even mee-veren, meebuigen. En meestal lukt dat wel. Totdat je een punt bereikt waar dat niet meer lukt. De rek is er gewoon uit.

Vroeg of laat komen we op ons levenspad uit bij een splitsing. Ga je linksaf , of rechtsaf? Die keuze is afhankelijke van heel veel factoren. Soms gaat het om een kleine verandering en soms gaat het om een levensbepalende keuze.. Soms weet je waar het pad naartoe zal leiden. Maar vaak ook niet. Hoe maak je dan de juiste beslissing? Volg je de ratio, of je hart?

En ergens wordt toch van ons verwacht dat we alles maar op eigen kracht moeten doen.

Sociale druk, verwachtingen, teleurstelling in anderen , of jezelf. Situaties waar je niet om hebt gevraagd. Of je bent op een punt terechtgekomen door verkeerde beslissingen.

Vroeger zocht men antwoorden bij de gevestigde instituten. Maar door de jaren heen zien we een leegloop van diezelfde instituten. Tijden zijn verandert. We laten ons niet zo snel meer iets voorschrijven. We bepalen liever zelf onze regels, onze eigen normen en waarden. En daar is natuurlijk niets mis mee.

Stel je voor: Je krijgt een landkaart met een opdracht: “Loop naar je bestemming met behulp van deze kaart, maar er zit echter 1 addertje onder het gras: De bestemming is niet bekend. Hoe ga je dan die kaart gebruiken?

Natuurlijk moet je eerst de bestemming bepalen. Maar je kunt ook zeggen, ik begin met lopen en ik zie wel waar ik uitkom. Ook prima natuurlijk. Beide beslissingen hebben echter 1 ding gemeen: vroeg of laat kom je aan bij een splitsing. En dan moet je beslissen welke kant je uitgaat. En die beslissing, die besluitvorming, is precies waar we vastlopen.

Want hoe bepaal je welke richting het beste voor jou is? Het gaat je helpen om dan alle mogelijke en denkbare scenario’s te overwegen. En soms is die keuze dan makkelijk en voordehand liggend. Ging je reis totnutoe voorspoedig of kwam je alleen maar obstakels tegen? Liep je doelgericht naar een punt toe, of loop je nog steeds in rondjes?

Misschien ken je de allegorie van de grot van Plato. Mensen zitten vastgeketend in een grot en kunnen maar 1 kant uitkijken. Alles wat zich buiten de grot bevind is 1 groot mysterie. Maar om een systeem te doorzien waar je zelf deel van uitmaakt, moet je buiten dat systeem kunnen stappen. Onze eigen visie is simpelweg te begrenst.

Vergelijk die grot nu eens met jouw eigen kader. Jouw visie van de wereld, jouw realiteit, jouw Ego. Dat kader heb je zelf gecreƫerd. Opvoeding, school, werk, familie, vrienden, kenissen, ervaringen, gebeurtenissen. Al jouw ervaringen en herinneringen zijn jouw kader. En dat kader is uniek. Er is niemand die exact hetzelfde heeft meegemaakt.

Dus als je voor een splitsing staat maak je vooral besllisingen welke kant je kiest vanuit jouw eigen kader. Wat je zou kunnen helpen is iemand die eventjes in dat kader kan stappen. Even meekijken naar wat jij ziet; alle mogelijkheden, maar ook de beperkingen!

Hoe zou het zijn als iemand dan je hoofd voorzichtig beetpakt en het in alle richtingen draait. Vooral de richting waarin je nooit eerder hebt gekeken brengt nieuwe inzichten. Simpelweg omdat die buiten jouw eigen kader valt en je die richting dus nooit hebt gezien!

Wil je weten wat Transfixit voor jou kan betekenen? Stel je vraag, ga in gesprek. Loop jij voor je gevoel ook in rondjes? Sta je voor een onmogelijke splitsing? Zoek je verandering maar weet je niet goed hoe? Kijk je waar je uitkomt, of bepaal je toch liever zelf je bestemming?

CONTACTFORMULIER