+31 (0) 6 4512 1698
info@transfixit.nl

Loopbaan en Re-integratie

Waar wil je heen, en gaat je loopbaan nog wel die kant op? Ontslag en Re-integratie zijn allang geen uitzondering meer. Werk voorziet ons niet alleen in ons primaire levensonderhoud; het voorziet in levensbehoeften, zorgt voor persoonlijke groei , maar geeft ons ook sociale status.


Waarom doe je eigenlijk het werk wat je doet? Sluiten werkzaamheden perfect aan op jouw unieke talenten en vaardigheden? Ben je tevreden en trots over je werk? Wat heb je gedaan, wat doe je nu en wat zou je eigenlijk het liefst willen doen? Als je grenzeloos mag fantaseren wat je eigenlijk het liefst zou willen doen, wat is dat dan? Zomaar een paar vragen, maar wel hele belangrijke. En niet altijd even makkelijk te beantwoorden.

Vandaag de dag is het een uitzondering dat we blijven werken bij dezelfde werkgever tot onze pensioengerechtigde leeftijd. Bewust of door omstandigheden. Bijna iedereen bereikt wel een punt in hun carrière waarbij keuzes gemaakt moeten worden, of in het minst gunstige geval: vóór jou worden gemaakt. Dat zijn de momenten dat je geconfronteerd word met jezelf. En hoe ga je daar mee om? Schiet je in de stress, of pak je deze mogelijkheid om je leven een andere draai te geven met beide handen aan?Wat wil je later worden als je groot bent? Deze vraag stellen volwassenen graag aan kinderen. Natuurlijk gaat het ze vooral om de hilarische antwoorden. Maar toch…Was jij iemand die precies wist wat je wilde worden? En ben je het ook geworden? Gefeliciteerd, Jij hebt je missie in jouw leven gevonden!

Maar wat als dat niet het geval is? Maak je geen zorgen. Het is ook wel een beetje een trend om op zoek te zijn naar de “ultieme” baan. Zolang werk en vrije tijd in balans zijn is er niets aan de hand. En laten we eerlijk zijn; wees blij met wat je hebt! Tenzij je op een punt bent aangekomen dat je écht iets anders wilt, of misschien zelfs moet doen.


Als je moeite hebt om te bepalen in welke richting je wilt gaan dan kan ik me dat heel goed voorstellen en jou daarbij ondersteunen. Je stelt doelen op basis van wat jou motiveert en wat bij jou past. We maken een gedegen plan om dat te realiseren. Op basis van jouw wensen, vaardigheden en mogelijkheden.

Wil je meer weten, of zoek je een klankbord? Vul het contactformulier in. Dan verkennen we vrijblijvend de mogelijkheden.