+31 (0) 6 4512 1698
info@transfixit.nl

Coaching

Waarom doen mensen de dingen die ze doen“?

Die vraag hield me 30 jaar geleden al bezig, tot op de dag van vandaag. Ik vond veel antwoorden in methodieken zoals:

Transactionele Analyse en Psychosynthese.

Maar ook in spiritualiteitmeditatie en filosofie.


Waarom vinden we de antwoorden of inzichten vaak niet op eigen kracht?

Mensen creëren vooral zelf hun eigen “roadmap” of beeld van het leven, een eigen kader. Door opvoeding, ervaringen, studie, werk, partners, vrienden, collega’s en alle mensen die je in je leven hebt ontmoet. Maar dat kader is subjectief; persoonlijk. Jij hebt het immers zelf gecreëerd.

En iets in jou wil dat vaak ook graag zo houden. Dat gaat soms heel ver. Zo ver dat het jou zelfs saboteert als je een situatie, of jezelf wilt veranderen.

Dus als je iets wil veranderen, dan is het behoorlijk lastig om dat op eigen kracht te doen. Dat is geen schande…We houden ons vaak onbewust krampachtig vast aan ons eigen beeld, ons eigen kader. Omdat we ons kader verwarren met wie we wérkelijk zijn.

En dát is dus een groot misverstand…Overlevingsstrategie.

Misschien had (of heb) je een bepaalde “overlevingsstrategie” nodig. En zelfs als je het allang niet meer nodig hebt, wordt het (dikwijls onbewust) door “iets” in jouw eigen kader vastgehouden; dat zijn de stemmen met wie je non-stop in je hoofd tegen jezelf kletst en naar wie je luistert.

Ken je het gezegde: “Als de kat van huis is…”? Precies. Dus wie is er nu eigenlijk de baas; ben jij dat of zijn dat die stemmen, die “dansende muizen”? Die hebben er namelijk helemaal geen baat bij als jij “thuis” komt, orde op zaken stelt en de leiding neemt. De oplossing? Stuur ze weg en neem de regie over jouw leven in eigen handen. Maar ja…Fijn, je hebt deze inleiding tot hier gelezen.

De kans is dus groot, dat je vragen hebt, en op zoek bent naar antwoorden of inzichten. En veel van die antwoorden zitten vooral in jezelf. Je hebt simpelweg nog niet op de juiste plek gezocht.

Of het nu werk-gerelateerd is, er persoonlijke situaties zijn, jouw valkuilen, allergieën of trauma’s die wellicht toch net iets té vaak in je leven voorkomen…


 

Voor coaching op het gebied van Loopbaan & Re-integratie klik HIER


Reageren of regie?

Misschien reageer je vooral in je leven. Op situaties, op mensen. Maar je zult het met me eens zijn dat je meer in controle bent als je de regie over jouw eigen leven zélf in handen hebt?

Een ander kan je hierbij prima ondersteunen. Omdat een ander niet in jouw kader leeft, en dus objectief met jou samen kan achterhalen wat er zich nu werkelijk binnen en buiten dat kader allemaal afspeelt.

Dat is wat ik doe en daar help ik je graag bij. Ik pak je bij je hoofd (bij wijze van spreken dan) en draai het een hele andere kant op, buiten jouw kader. Pas dan zie je ook andere paden. Met mogelijkheden en oplossingen…


Samen maken we een plan welke route voor jou het meest aantrekkelijk is. En hoe je veilig over die paden je weg vind. Maar jij loopt zelf. Zie mij maar als een wegwijzer. Die langs de kant verschijnt en aanwijzingen geeft als jij erom vraagt.

Uiteraard doe ik dat op basis van beproefde methodieken, studies, levenservaring én intuïtie. Ik ondersteun graag op een no nonsens manier, en je gaat vooral zelf aan de slag. Op weg naar een bewust(er) leven, zonder overbodige ballast. Op weg naar  je állerbeste zelf.Enfin, je kent me nu een beetje. Ik ben oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal.

Neem gerust vrijblijvend contact op als je een bepaalde situatie wilt voorleggen?

Arend