+31645121698
info@transfixit.nl
KvK 53477685

Coaching

Waarom doen mensen de dingen die ze doen“?

Die vraag hield me 30 jaar geleden al bezig, tot op de dag van vandaag.

Ik vond veel antwoorden in methodieken zoals:

Transactionele Analyse en Psychosynthese.

Maar ook in spiritualiteitmeditatie en filosofie.


Waarom vinden we de antwoorden of inzichten vaak niet op eigen kracht?

Mensen creëren zelf hun eigen beeld van het leven, een eigen kader. Door opvoeding, ervaringen, studie, werk, maar ook  partners, vrienden, collega’s en alle mensen die je in je leven hebt ontmoet.

Dat eigen beeld, of kader,  is dus subjectief; persoonlijk. Jij hebt het immers zelf gecreëerd.

En iets in jou wil dat vaak ook graag heel hardnekkig zo houden. Dat gaat soms heel ver. Zover dat je soms zelf niet meer ziet dat het jou saboteert.

En verandering is moeilijk. Dat is geen schande…We houden ons toch vaak onbewust krampachtig vast aan ons eigen beeld, ons eigen kader. Het geeft een (onjuist) gevoel van vertrouwdheid en veiligheid.

Omdat we ons kader verwarren met wie we wérkelijk zijn.

 

En dát is dus een groot misverstand…Overlevingsstrategie: Als de kat van huis is…..

Misschien was die bepaalde “overlevingsstrategie” nodig. En zelfs als je het allang niet meer nodig hebt, wordt het (dikwijls onbewust) door “iets” in jouw eigen kader vastgehouden;

Dát zijn de stemmen met wie je non-stop in je hoofd tegen jezelf kletst en naar wie je luistert.

Ken je dat gezegde: ” Als de kat van huis is, dan dansen de muizen “..?

Wie is er nu eigenlijk de baas; ben jij dat of zijn dat de muizen..die stemmen waarmee je met jezelf praat?

Die hebben er namelijk helemaal geen baat bij als jij “thuis” komt, orde op zaken stelt en de leiding neemt. De oplossing? Stuur ze weg en neem de regie over jouw leven in eigen handen.

Maar ja…Fijn, je hebt deze inleiding tot hier gelezen.

De kans is dus groot, dat je vragen hebt, voor jezelf, of een ander. Je bent op zoek bent naar antwoorden of inzichten voor een oplossing.  En veel van die antwoorden zitten vooral in de mens zelf.

Er is simpelweg nog niet op de juiste plek gezocht.

 

En die plek, dat is het kader waar ik het eerder over had.

 


Reageren of regie?

Misschien reageer je vooral in je leven. Op situaties, op mensen. Maar je zult het met me eens zijn dat je meer in controle bent als je de regie over jouw eigen leven zélf in handen hebt?

Een ander kan je hierbij prima ondersteunen. Omdat een ander niet in jouw kader leeft, en dus objectief met jou samen kan achterhalen wat er zich nu werkelijk binnen en buiten dat kader allemaal afspeelt.

Dat is wat ik doe en daar help ik je graag bij. Ik pak je bij je hoofd (bij wijze van spreken dan) en draai het een hele andere kant op, buiten jouw kader. Pas dan zie je ook andere paden. Met mogelijkheden en oplossingen…


Samen maken we een plan welke route voor jou het meest aantrekkelijk is. En hoe je veilig over die paden je weg vind. Maar jij loopt zelf. Zie mij maar als een wegwijzer. Die langs de kant verschijnt en aanwijzingen geeft als jij erom vraagt.

Uiteraard doe ik dat op basis van beproefde methodieken, studies, levenservaring én intuïtie. Ik ondersteun graag op een no nonsens manier, en je gaat vooral zelf aan de slag. Op weg naar een bewust(er) leven, zonder overbodige ballast. Op weg naar  je állerbeste zelf.Enfin, je kent me nu een beetje. Ik ben oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal.

Neem gerust vrijblijvend contact op als je een bepaalde situatie wilt voorleggen?

Arend

 

Voor coaching op het gebied van Loopbaan & Re-integratie klik HIER