+31645121698
info@transfixit.nl

Bewust worden

Bewust worden

De wereld is complex

De wereld om ons heen is soms moeilijk te begrijpen en soms merken we dat het ronduit lastig is om goed te functioneren hierin.

We zoeken vriendschappen, relaties en daarnaast proberen we misschien ook nog een steentje bij te dragen aan de maatschappij.We zijn actief op social media, volgen het nieuws en zijn op de hoogte van actuele gebeurtenissen.

We zoeken allemaal ons plekje in de maatschappij en ergens snappen we dat het noodzakelijk is om vooral onszelf goed te kennen, om de wereld om ons heen te begrijpen.

De wereld is dynamisch

We blijven ons ontwikkelen, lezen boeken over tal van onderwerpen , kijken naar documentaires en praten met mensen in onze omgeving. Hier leren we van , kunnen een mening vormen en brengen ons in verbinding met het hier en nu. En tóch vinden we het moeilijk om te begrijpen.

De wereld is een dynamische plek en constant aan verandering onderhevig. Kijk maar naar de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. Wie dacht er vorig jaar nog aan Social Distancing, maskers dragen in openbare gelegenheden en thuiswerken?

En we passen ons aan. Soms gaat dat makkelijk, soms niet. Dat hoort bij het leven. Maar juist doordat de wereld zo dynamisch is, is het lastig om onze plek hierin te vinden.

Zingeving

Zingeving is niets anders dan de vraag: waarom zijn we hier of, wat wil ik van mijn leven maken? Welke doelen heb je? Dat is niet voor iedereen even makkelijk te beantwoorden. Vroeger ging men vooral naar de gevestigde instituten. Maar hier zagen we de laatste jaren een enorme terugloop.

We laten ons niet meer zomaar wat vertellen en willen vooral zelf op onderzoek uitgaan. We kiezen liever zelf ons pad, onze bronnen. En dat is goed denk ik. We lezen over het geloof, bestuderen verschillende stromingen en pikken daar die dingen uit welke ons aanspreken.

Vrijheid

Hoe zou het zijn, als je met een gelijkgestemde kunt sparren? Zonder verborgen agenda’s, zonder je aan te sluiten bij een club, instantie, instituut of organisatie. Want we zijn erg gesteld op onze vrijheid. We vormen liever zelf een mening en maken liever zelf onze keuzes en daar is niets mis mee.

Bewust leven

Totdat je op een punt uitkomt waar je keuzes moet maken op je pad. Sla je links af, of rechtsaf? Blijf ik dit pad volgen of neem ik een andere route? Of misschien kun je even niet je weg vervolgen, omdat je eerst andere dingen moet oplossen.

Van harte! Je bent nog niet afgehaakt en je hebt inmiddels een flink stuk gelezen...

Wellicht dat je met vragen zit en antwoorden of inzichten zoekt… In dat geval is het fijn als je een wegwijzer hebt. Iemand die langs het pad staat en samen met jou de route en de omgeving kan verkennen. Zodat jij zelf de juiste route kan bepalen.

Laten we het “bewust worden” noemen. Bewust worden van je omgeving en jouw rol hierin. De rol die het best bij jou past. En dat is even lastig als eenvoudig: door te zijn wie je wérkelijk bent!

Je realiseert je steeds meer dat jij jouw unieke pad alleen moet bewandelen maar af en toe wel de behoefte hebt om even te overleggen. Zit je op de goede weg, zijn er sluiproutes of vluchtwegen, of wil je gewoon kunnen genieten van de omgeving en kijken waar je pad naartoe leid?

Wil je de wereld begrijpen? Leer dan eerst jezelf goed kennen. Zodat jij de juiste keuzes kunt maken.

Wat is jouw verhaal?

Arend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *